Follow by Email
Facebook

Was is voor mij de kern van Impeccable Leadership (ILS)?

Was is voor mij de kern van Impeccable Leadership (ILS)?
ILS kwam op mijn pad terwijl ik er niet naar op zoek was, maar het goed kon gebruiken. Synchroniciteit. Dat raakt voor mij aan de kern van ILS: bewustzijn (ontwikkeling). Welke plek neem je in als leider? Welk effect heb je op je omgeving? Wat heeft die omgeving nodig? En hoe kun je daarbij aansluiten op een manier die maximaal recht doet aan de mogelijkheden van de mensen waar je mee werkt, in lijn met het doel wat de organisatie zich heeft gesteld? Waarbij die organisatie het geheel is van de mensen die er in werken, samen met nauw betrokken partijen als aandeelhouders. Het geheel van ILS biedt begeleiding bij “de reis naar binnen”, én praktische handvaten voor dagelijkse toepassing in de praktijk van de leider / leidinggevende.

Op welke manier heeft ILS mij geraakt?
ILS liet mij in niet meer dan 15 minuten zien welke processen zich afspeelden in mijn organisatie. Tussen medewerkers en directie, medewerkers onderling, directie onderling, en alle mogelijke combinaties die zich daarin voor konden doen. Met dat inzicht ontstond begrip. En daarmee ontstond voor mij de ruimte om te doen wat de organisatie, de mensen daarin, nodig had om in beweging te komen. Wat mij hierin raakte was de kennelijke eenvoud waarmee schijnbaar onoplosbare patstellingen konden worden doorbroken. Wat zich in de praktijk heeft bewezen. Daarnaast heeft ILS mij geraakt door de mensen die zich daaraan verbinden. Een groep geweldige mensen die zich met steeds groeiend bewustzijn inzet voor een betere wereld. Ieder op zijn of haar eigen manier.

Wat zie ik als onderscheidend in deze methode?
Voor mij onderscheidt ILS zich van andere methoden, concepten, overtuigingen etc. door de compleetheid – op alle mogelijke manieren. ILS benadert leiderschap op spiritueel niveau én biedt praktische handvaten. Van het niveau van het individu tot het niveau van de gehele organisatie. Van “de reis naar binnen” tot de weg naar buiten, realisatie.

Waartoe heeft ILS mij geïnspireerd?
ILS heeft mij geïnspireerd om door verantwoordelijkheid te nemen voor mijzelf, verantwoordelijkheid te nemen voor mijn hele organisatie. En om met die organisatie een doel te definiëren wat niet alleen ten goede kwam aan die organisatie, maar ook aan de wereld als geheel. Dat heeft ertoe geleid dat wij in 2007 “Beste werkgever van Nederland” waren, “Beste werkgever van Europa voor professional services” en “Top-10 beste werkgevers van Europa overall”.

Wat heb ik er praktisch aan gehad?
In praktische zin heeft ILS mij in staat gesteld om de benadering waaraan individuele medewerkers en de organisatie als geheel behoefte hebben te zien en te erkennen. Met dat zien en erkennen ben ik ook in staat om invulling te geven aan die behoefte. Het resultaat is meer verbinding in de organisatie, waardoor mensen elkaar makkelijk weten te vinden voor allerlei vraagstukken. Dit gaat samen met groeiende (pro-)activiteit. Het geheel geeft het gevoel “alsof dingen vanzelf gaan”, terwijl doelen die in eerste instantie ambitieus leken kennelijk gemakkelijk worden gerealiseerd.

Andere testimonials