Follow by Email
Facebook

Het schept ruimte in mijn hoofd en hart

Tevreden slaat de directeur van een zorginstelling zijn notitieblok dicht en zegt tegen zijn collega P&O; ‘het is fantastisch, het werkt als een speer in mijn team, in alle eenvoud bestrijkt het waar het bij leiderschap en samenwerken om draait’. Hij wijst naar het bord waarop ik zojuist de verschillende leiderschapsfasen en rollen van Impeccable Leadership heb getekend. Ook ik kijk nog een keer naar het Impeccable Leadership model en voel me gelukkig en verbonden met mijn vak. Het model en de taal die ik erdoor geleerd heb, geven me steeds weer in verschillende gesprekken een stevige basis om vanuit te vertrekken. Ik weet zeker dat ergens in het model iemand aanhaakt en zich realiseert ‘dit gaat ook over mij’. Dan komt een training of coaching onder iemands huid en gaat het leven. Dit is een model wat leeft en je uitnodigt om actief vanuit jouw mogelijkheden en kwaliteiten vervolgstappen te zetten.

Wat betekent Impeccable Leadership voor mij? Mijn vak is trainer, coach en schrijfster. Ooit zat ik in Zuid Frankrijk aan een keukentafel bij een Engelse topadviseur en coach. We praatten over ons vak en welke methodieken we gebruikten in organisaties. Ik vertelde haar dat ik snel genoeg krijg van het strak volgen van een bepaalde methodiek. ‘Oh dear, zei ze energiek, you must have a system!’. Ik begreep heel goed wat ze bedoelde; een referentiekader voor zowel de klant, de deelnemers en voor mijzelf. Ik nam haar raad ter harte en werd gecertificeerd MBTI trainer, verdiepte me in NLP en nog veel later in systemisch werk. Hoe waardevol ook, voor mijn persoonlijk zijn het methodieken die ik bij gelegenheid inzet. Ze zijn als de laatjes in de ladekast van mijn professionele leven.

Impeccable leadership is voor mij de kast waarin de verschillende laatjes passen. Het is een ruimhartig model wat orde schept in de chaos tussen mensen, in teams, en in leiderschapsstrategieën. Het ordent, geeft inzicht en maakt het bewustzijn wakker en geeft vuur aan het verlangen om proactief je plaats in te nemen. Het gaat in alle eenvoud direct naar het hart van de zaak met de vraag: ‘wat betekent dit voor jou?’ Het effect op mij als trainer en coach is dat het ruimte schept in mijn hoofd en hart. Ik weet dat ik een model en gedachtegoed neerzet van hoge kwaliteit. Daar houd ik van; in alle eenvoud topkwaliteit leveren, en zo mensen verder brengen in hun ontwikkeling. Het is een model wat heel praktisch is; ‘down to earth’. Het geeft ook bijvoorbeeld antwoord op de vraag ‘ hoe maken we dit model nu levend in onze organisatie?’. Het geeft handvaten voor een dialoog die verheldert, verrijkt, en teams en de mensen daarin doet groeien. Daarnaast boort het tegelijkertijd ook een andere laag aan, bij mijzelf en bij de ander. Mijn bewustzijn wordt wakker geschud; als ik dit verlang te doen, op welke gebieden wil ik mijzelf dan verder ontwikkelen?

Ik kan echt zeggen dat ik door de jaren heen, met vallen en opstaan, van Impeccable Leadership een wijzer, helderder en opener mens ben geworden.Het model werkt van binnen naar buiten. Het gaat over essentie van je denken en handelen: zo binnen, zo buiten. Ofwel wat de boeddhistische leermeesters ons leren: zo onder zo boven. Je praktische daden en jouw persoonlijke missie hebben een connectie met elkaar.

Dus ja, uiteindelijk heb ik mijn ‘system’ gevonden.

Anne Teunis

Andere testimonials