RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Navigeren door complexiteit – Zeno masterclass

Zeno organisatie ontwikkeling (geleid door dr. Rombout van den Nieuwenhof) organiseert in samenwerking met o.a. Impeccable leadership/FP&P masterclasses die tot doel hebben nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied van organisatieontwikkeling kritisch tegen het licht te houden. Trends die gaande zijn te verdiepen en proberen zin van onzin te onderscheiden. De Masterclasses zijn bijeenkomsten van één dag, onder leiding van leading experts waarin we analyses, praktijksituaties en oplossingen bespreken. Je kunt de Masterclasses los volgen, maar ook als serie. De thema’s voor 2016 op een rijtje: Ondernemend Leiderschap; Impeccable leadership: hoe om te gaan met complexiteit; Nieuw leiderschap: Weg van de eenvoud; Moreel leiderschap in vitale netwerken en Leiderschap als een performatieve kunst.

Op 14 april 2016 staat de masterclass ‘Impeccable leadership: hoe om te gaan met complexiteit’ door Frits Wilmsen gepland. Aan de orde komt: Wat maakt het uitdagend om in de dynamiek van dagelijkse praktijk effectief samen te werken en strategische ambities te realiseren? Hoe kunnen we ‘future proof’ leiding geven aan teams, organisaties en aan onszelf? Onze verlangens waarmaken en bijdragen aan de toekomst? Relevante vragen in een tijd van ‘disruptive change’, waar een enkele app een hele industrie op z’n kop kan zetten. Denk aan uber, airbnb. Om leervermogen en innovatie wortel te laten schieten is wederzijds begrip en de rijpe grond van verbinding nodig. Zonder  vertrouwen lopen we het risico in strijd terecht te komen en dat bedreigt onze performance. Om vooruit te komen moeten we samen stilstaan: door reflectie en dialoog vaststellen wat werkt, wat stagneert en waar ontwikkeling mogelijk is.

Impeccable leadership werkt als een navigatiesysteem. Het helpt leidinggevenden bij positiebepaling in het veld van organisatieontwikkeling, legt de verborgen orde in chaos bloot en geeft inzicht in fasegewijze mogelijkheden en uitdagingen voor groepen, om beslissingen te kunnen nemen en gedrag te kunnen vertonen dat werkt. In een gemeenschappelijk onderzoek verkennen we context en innerlijk; vermogen en onvermogen, verlangen en angst, gave en opgave. Met het doel balans te vinden in een complex krachtenveld als bron voor ontwikkeling, innovatie, duurzaamheid en succes.

Frits Wilmsen is partner bij FP&P en verzorgt leiderschap trainingen en organisatieontwikkelingstrajecten. Verder is hij voorzitter van de Stichting Impeccable Leadership.

Inschrijven via Zeno organisatie-advies.

http://www.verbindendveranderen.com/masterclass/

Wat maakt impeccable leadership onderscheidend?

View Frits Wilmsen's LinkedIn profile View Frits Wilmsen’s profile

Andere projecten