Follow by Email
Facebook

Berlin Urban Retreat

Berlijn als katalysator in het proces van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling

Een reis die een actieve context voor verandering biedt. De ‘Berlin Urban Retreat’ neemt de stad als decor voor het spel van individuele en sociale krachten. Berlijn is de ideale stad voor een verkenning van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, vanwege haar plek in geschiedenis en haar cultuur. Haar veerkracht en creativiteit. In dit geval niet de stilte van de natuur, maar juist de dynamiek van een stad, de dynamiek van een inspirerende context die je uitnodigt tot reflectie en verdieping en tot het maken van transformationele stappen. In de dynamiek van deze stad leer je, met een verdiepende methode, afstemmen op een eigen geluid, een persoonlijke weg van leiderschap. Zo biedt Berlijn je een platform om ‘door te schakelen’. Om te ontwikkelen naar meer en meer je zelf zijn en je unieke kracht inzetten. Om ‘er uit te halen wat er in zit’, om je potentieel voluit te benutten.
Als leider volgende stappen zetten vraagt om persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke reis als springplank voor impact en succes. In de hectiek van de dagelijkse beslommeringen hebben reflexen en de macht ‘der’ gewoonte samen de overhand. Zo sluipen patronen in je ‘doen en laten’. Naast inzicht en inspiratie brengt deze reis je bij reflectieve vragen als: Hoe kom ik en blijf ik op koers in leven en werk? Wat is voor mij de zin- en betekenisgeving van mijn leiderschap. Wie ben ik in ‘het veld van co-creatie’? Wat zorgt voor mijn ontwikkeling? Wanneer heb ik impact en waar liggen mijn uitdagingen?

De thema’s: taak, missie, dualiteiten:macht en gezag, transformatiekracht en ‘zijn’, weven we samen tot een verbindende rode draad voor het proces dat we ervaren in deze verdiepende ‘Berlin Urban Retreat’. Een reis waarin we kijken naar ‘leiderschap als een innerlijk proces dat zich sociaal manifesteert’. We kijken naar onze persoonlijke ontwikkeling als een proces in dialoog met anderen, in de volle dynamiek van het leven. Leven wat zich manifesteert in de gemeenschap en het sociale systeem waarin we een plek hebben. Begeleiders op deze bijzondere Berlin Urban retreat zijn Frits Wilmsen en Anne Teunis, beiden verbonden aan het platform Impeccable Leadership en aan FP&P.

Praktisch

Elke dag begint de workshop van 09:30 uur tot 13 uur met een theoretische verkenning en persoonlijke verdieping. In deze ochtenden verbinden we onze eigen thema’s met verhalen en plaatsen in de stad waar deze thema’s concreet gestalte krijgen.

De middag verloopt langs een richtinggevende route door de stad die aansluit op de thema’s van de ochtend. Een gelegenheid om thematiek te verkennen en ervaren in kleine groepen. Aan het einde van de middag is gelegenheid tot gezamenlijke verdieping en betekenisgeving. De avond biedt ruimte voor vrije besteding. Er zijn suggesties voor een smakelijk en inspirerend avondprogramma.

We logeren en komen samen in het prima stadshotel Movenpick vlakbij de Potsdammerplatz. Een rustig en toch centraal gelegen hotel vlakbij de metro. Kamers en ontbijt zijn goed verzorgd.

Inschrijving verloopt via FP&P.

Verdere informatie via www.fpnp.nl

Andere projecten