Follow by Email
Facebook

‘Waarom’ Impeccable leadership?

Kun je je snel aanpassen aan veranderende omstandigheden? Dan kan dit het verschil bepalen tussen succes en falen. Een ontwikkelingsgerichte houding is daarbij de sleutel van de poort naar duurzaam succes.

Impeccable Leadership geeft toegang tot het verborgen vermogen van het collectief

Impeccable Leadership biedt het vermogen in een sociaal verband om haar toekomst innovatief, succesvol en gezond vorm te geven. Drie fundamentele vertrekpunten zorgen voor een reis waarin een sociaal verband zich ontwikkelt van een dominantie hiërarchie naar een community of excellence. Deze fundamenten zijn:
– Anderen betrekken bij doelrealisatie;
– Ontwikkelen van fragmentatie naar eenheid;
– Het belang van het innerlijk proces.
Community of excellence zorgt voor een omslag van macht naar gezag. In het geval van gezag is er sprake van geaccepteerde macht. Leiderschap met gezag is een kritieke succesfactor voor organisaties. De ervaringen zijn talrijk. En daarnaast zijn er een groot aantal onderzoeken die het belang van leiderschap an. We hebben er een aantal op een rij gezet:

 • Gedrag, cultuur en andere ‘zachte’ waarden zijn essentieel voor het succes
  Dit bleek ondermeer ook uit het onderzoek van ‘McKinsey’ (Peters & Waterman, 1982)* waarbij zij onderzoek deden naar de factoren van succes en falen onder  630.000 werknemers van meer dan 500 organisaties. Brené Brown, een bekend Amerikaanse wetenschapster op het gebied van kwetsbaarheid en leiderschap, heeft daarnaast ook aangetoond wat het belang van kwetsbaarheid; liefde, verbinding en plezier is. In haar boek ‘Dare to Lead (2018)* schrijft zij uitgebreid over het belang van kwetsbare leiders in team- en organisatieontwikkeling.
 • De sfeer in een bedrijf levert een bijdrage van 20 tot 30 procent aan de bedrijfsresultaten
  Goleman, Boyatzis en McKee hebben daarnaast aangetoond (2002)* dat 50 tot 70 procent van hoe werknemers de sfeer binnen het bedrijf waarderen terug te voeren is op het gedrag van de leider.
 • Constructief blijven communiceren onder druk is essentieel
  Een onderzoek aan de Harvard University (Eisenhardt, Bourgeois III, & Kahwajy, 2009)* vond het geheim voor de meest uitzonderlijke en hoogst productieve organisatieculturen. Zij toonden aan dat dit het vermogen is om constructief te blijven communiceren wanneer de onderwerpen zwaar emotioneel beladen zijn.

De conclusies die je hieruit kan trekken:

 • Organisaties leveren 20 tot 30% betere resultaten als het contact tussen mensen en de werksfeer goed is;
 • Bedrijven met sterk leiderschap hebben 40 procent meer kans op succes;
 • Een leidinggevende heeft een enorme invloed op de sfeer en daarmee op team performance;
 • Het is van groot belang te weten wat het team vraagt en nodig heeft

Het meest belangrijk is te weten hoe jij als leider in elkaar zit, waar je voorkeuren en krachten liggen, maar ook jouw ‘blinde’ vlekken en valkuilen.

* Bron: Peters, T., & Waterman, R. (1982). In search of excellence. HarperCollins Publishers Inc.
* Bron: Brown, B. (2018). Dare to lead (1e ed.). the United States, New York. Random House.
* Bron: Goleman, D., Boyatzis, R., & KcKee, A. (2002). Het nieuwe leiderschap. (1e ed.). Amsterdam/Antwerpen. Contact.  
* Bron: Eisenhardt, K. M., Bourgeois III, L. J., & Kahwajy, J. L. (2009). How management teams can have a good fight. Harvard Business Review, 536, 51.