Follow by Email
Facebook

Transformatie van binnenuit. De kritieke rol van emoties in ontwikkelingsprocessen

Kristel Heyndrickx

Als transformatiecoach ben ik op zoek naar impact in ontwikkelen. In mijn praktijk zie ik dat inzicht en ‘willen’ noodzakelijk zijn, maar niet voldoende om te komen tot wezenlijke verandering. Er zit een verborgen rem op ontwikkeling, die tegelijkertijd gaspedaal kan zijn. Wat het geheim is? Ons lichaam en emoties. Dit waardevolle inzicht kwam in meerdere contexten op mijn pad.

Niet alleen in persoonlijk leiderschap ook als organisatiecoach merkte ik dat teams vaak de eerste cruciale stap zetten richting bewustwording (analyse van hun gedrag) maar dat het wezenlijk transformeren naar nieuw gedrag een hele uitdaging met zich meebrengt. Hierbij blijkt dat nieuwe overtuigingen vaak onvoldoende kracht generen om werkelijk te transformeren wanneer ons lichaam op de rem gaat staan.

In dit artikel wil ik met jullie aan de hand van het transformatieproces model (TPM – Model gelinkt aan Impeccable Leadership) verkennen wat de cruciale fasen zijn in dit proces. En waarom bewustwording van deze fasen en de werking van het lichaam en emoties een significante rol spelen in het transformatieproces. Dit artikel vormt het begin van een reeks van opeenvolgende artikels die transformatie van binnenuit belichten.

Lees verder 

Andere blogs