Follow by Email
Facebook

Het masker optillen…

Als fotograaf ben ik in contact gekomen met Impeccable leadership. En later als deelnemer. Wat ik herken in deze aanpak is het ‘blootleggen van essentie’. Het sturen en leiden vanuit je eigen gevoel. En dat is voor mij in mijn fotografie net zo. Het onderwerp moet iets met me doen om het treffend in beeld te brengen. Hoe sterker ik betrokken, aangetrokken of geïntrigeerd ben door een onderwerp, door een ‘mens’, hoe sterker mijn beelden.

Bij portretten is het de kunst je model te brengen bij het gevoel dat hij/zij wil overbrengen of bij de essentie van wat je als fotograaf wilt vertellen. Zo ben je in staat om iemand te portretteren zoals hij zichzelf nooit kan zien. Als fotograaf heb ik geleerd jou te laten zien wat je zelf alleen maar kunt voelen.

Dat mijn passie voor fotografie pas na een omzwerving van 20 jaar grafische industrie boven kwam drijven is niet voor niets. Twintig jaar geleden was ik nog helemaal niet in staat om te voelen. Persoonlijke groei, werken als masseur en een training in Chartres hebben voor bewustwording van gevoel en ‘zijn’ gezorgd die me nu in staat stellen bij een ander het masker op te tillen en te laten zien wie daarachter zit…..

Al is het maar voor heel even.

Renata Jansen

Andere blogs