Follow by Email
Facebook

De site bekijken bracht me weer bij ‘verbinden’

Van  Nordin Dkiyech kreeg ik een prachtig berichtje. Zo mooi dat ik aan hem heb gevraagd of  ik ‘m als artikeltje mocht plaatsen. Bij deze.

Hee Frits,

Wat een mooie site! Ik ben onwijs geïnspireerd om alles te lezen op de site. Ik herken er veel in en het bracht me weer bij een belangrijk kernpunt, ‘het verbinden’. Vandaag had ik een mooie ervaring met onze jongste dochter, Sofia van 4. Sofia gaat sinds begin deze maand naar school en er veranderd veel voor haar. Waardoor ze heel af en toe vol verdriet en chaos, van emoties en indrukken, moeilijk aan te spreken is. Het lukte haar vandaag -in tranen- ook niet om gewoon te praten, ondanks mijn troost en aanmoediging. Ik kon echt helemaal niets gedaan krijgen bij haar.

Later kalmeerde ze en kwam ze weer heel vrolijk naar me toe dartelen en ik kreeg een dikke kus en zei ze de liefste woorden in m’n oor: “papa, ik vind je lief!”. Toen vroeg ik haar, waarom het eerder nou niet lukte om gewoon antwoord te geven i.p.v. te huilen en schreeuwen. Toen zei ze: “papa, als ik in liefde ben, lukt alles heel goed, als ik verdrietig ben, lukt het niet”. Mooi heh!! Met dat antwoord kreeg ze me helemaal stil en kon ik haar alleen maar knuffelen, duizend kusjes geven en haar bedanken voor de les.

Verbinding is niet af te dwingen, het komt in liefde en op het moment dat er rust gevonden kan worden ondanks de chaos. Deze ervaring hielp me meteen dezelfde avond nog om tijdens een lastig gesprek met een relatie van mij beter contact te maken.

Nordin

Cortexia

Andere blogs