Follow by Email
Facebook

Blog 1 van serie: Nieuwe wegwijzers vinden door dichte mist  

Door crisis navigeren met hulp van Impeccable Leadership (ILS)
Hoe oriënteer-, en reorganiseer je je werk en samenwerking in tijden van crisis? Hoe vind je een nieuwe richting die bijdraagt aan je ontwikkeling en groei? Hoe beslis je wie je bij deze verkenning wilt betrekken? En hoe blijf je op koers als je eenmaal hebt besloten hoe je verder moeten – In een periode waar je voortdurend wordt geconfronteerd met veranderende omstandigheden? Deze vragen verkennen we graag met je door te kijken door de lens van Impeccable Leadership.

Eerder schreven we een artikel over de uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben in tijden van de corona crisis. Dit artikel hebben we opgesplitst in een blogserie waarvan deze blog de eerste is. In de blogserie lees je fasegewijs over de verschillende stappen die teams met leiderschap kunnen zetten om een nieuwe koers te varen. In deze eerste blog van de serie verkennen we hoe je nieuwe bakens vindt om te navigeren door dichte mist. 

Blog 1 van serie: Nieuwe wegwijzers vinden door dichte mist
We bevinden ons in een periode vol veranderende omstandigheden, waar veel bekende oriëntatiepunten niet langer relevant zijn. Veel organisaties zijn hun heldere zicht kwijt, en moeten nu met beperkte effectiviteit door een dichte mist zien te navigeren. Tegelijkertijd moeten allerlei beslissingen worden genomen, zonder voldoende informatie te hebben wat het juiste is om te doen; Het juiste voor zowel de organisatie zelf, als de mensen, de klanten, de leveranciers en voor de samenleving – En daarmee ook in zekere zin daarmee voor onszelf. Zo schuilen er verschillende uitdagingen in deze crisis. Door de verschillende principes van Impeccable leadership te verkennen ondersteunen wij jou als leider, en je team graag om nieuwe bakens te vinden die je deze periode kunnen helpen.

Waarom is Impeccable Leadership juist nu zo belangrijk?
In een periode van crisis, waar veel van ons vertrouwde in elkaar stort, ondersteunt Impeccable Leadership mensen en organisaties juist nu om krachten te bundelen, te innoveren en gezamenlijk door te ontwikkelen. Met hulp van de toepassing van Impeccable Leadership kun je vernieuwde faciliterende structuren organiseren en deze in een korte feedback lus integreren. Dit raamwerk heeft in het verleden voor veel mensen en organisaties zijn doeltreffendheid bewezen. ILS heeft leiders geholpen inzicht te krijgen in wat er precies speelt onder de oppervlakte en voorbij gedrag. ILS heeft leiders en teams in staat gesteld geïnformeerde en effectieve beslissingen te nemen bij het omgaan met organisatorische uitdagingen. Het heeft hen geholpen in het vinden van effectieve wegen in plaats van onbedoeld in fragmentatie te vervallen.

Ben je benieuwd naar hoe ILS je mogelijk verder in de praktijk kan ondersteunen?
Blijf deze blog serie dan volgen via LinkedIn en www.impeccable-leadership.com/blog. En/of lees hier het volledige artikel. Uiteraard kun je ook altijd contact met ons opnemen. De volgende blog komt aanstaande maandag online en gaat over het perspectief van Impeccable Leadership op de veelvoorkomende uitdagingen van organisaties tijdens deze crisis.

Andere blogs