Follow by Email
Facebook

A blessing in disguise (dutch)

In een turbulente periode liep ik vast. Er was veel tegelijkertijd aan de hand in mijn leven. Te veel. Mijn vrouw was hoog zwanger. We betrokken een nieuw huis dat een vervelend verborgen gebrek bleek te hebben. Ik kreeg een nieuwe baan die ik door een reorganisatie na een jaar kwijtraakte. Kortom, stress alom. Wat ik aan mezelf begon te merken, was dat dingen me snel te veel werden. Ik was moe, snel geïrriteerd en leek moeite te hebben om alles bij te benen. Omdat ik gewend ben om door te zetten functioneerde ik nog wel, maar blij was ik niet meer. Echt “leven” was er niet bij. Toen dat tot me doordrong vond ik het tijd voor ‘soul-searching’ om weer dichter bij mezelf te komen!

Via mijn vrouw kwam ik bij de methode van ‘Impeccable leadership’ terecht en daarmee bij Frits Wilmsen. Tijdens twee gesprekken aan de keukentafel vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Het eerste gesprek werkte direct. Ten eerste omdat ik het gevoel kreeg dat ik werd begrepen. De rust, een luisterend en begrijpend oor en doorvragen naar de kern droegen daaraan bij. En ten tweede door manier waarop we in gesprek raakten, kon ik zelf meer structuur in mijn gedachten brengen.

De kracht van de ‘Impeccable leadership methode’ werd voor mij pas aan het einde van ons eerste gesprek echt duidelijk. Met behulp van een overzichtsmodel kreeg ik een samenvatting. Het model bracht samenhang in aspecten die er toe leidde dat ik vastliep. Mijn vaste gewoontes en patronen. Waar die vandaan komen. Mijn overtuigingen, denken en strategieën. Maar vooral hoe die dingen met elkaar te maken hebben. Een voorliefde voor ‘ratio’, ‘resultaat is heilig’ en “ik en de ander” speelde hierbij voor mij een grote rol. Juist mijn sterke punten bleken ook een valkuil te kunnen zijn. Te veel focus op resultaat en te veel inspringen voor anderen brachten me uit balans. En dat ging ten koste van mezelf.  Ook bleken ervaringen vanuit een ver verleden mij nog parten te spelen. De manier die ik mezelf had geleerd om met tegenslagen, uitdagingen en gevoelens om te gaan werkte niet meer. Sterker nog, op dit moment werkte dat averechts.

Wat me zo aanspreekt in de methode waarmee we werkten is dat ook het alternatief duidelijk wordt om perspectief te houden in mijn persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. De pijn in mijn buik waarmee ik binnen kwam maakte plaats voor allerlei inspirerende gedachtes, gevoelens maar vooral voor energie die weer door mij heen bruiste. Mede door de inzichten die ik door Impeccable leadership heb opgedaan, werk ik meer vanuit mijn eigen kracht en wil ik leven vanuit “zijn” om daarmee een gezondere houding naar mezelf en anderen te hebben. Belemmerende patronen herken ik nu en ben ik aan het loslaten, wat nog wel wat ontwikkeling en tijd zal vragen. Maar het inzicht, de concrete handvaten zijn er voldoende om weer vol energie in het leven te staan.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik in een persoonlijke comfortabele omgeving (lees aan de keukentafel) een framewerk heb gekregen dat me in staat stelt om praktisch mijn uitdagingen in mijn leven en leiderschap weer actief op te pakken. Wat me goed doet is dat ik mezelf beter begrijp, wat ook innerlijke rust geeft. Dit is natuurlijk een voorwaarde om zelf verder te bouwen.

Internet Product Director bij een internationaal beursgenoteerd bedrijf (naam bij de redactie bekend)

Andere blogs