Een zuivere grondhouding

Wat is voor jou de kern van impeccable leadership?

Impeccable leadership gaat voor mij over de zuivere grondhouding waarmee je je omgeving benadert, verbindend toegepast in je handelen temidden van de dagelijkse realiteit.

Ik kwam er mee in aanraking toen ik me bewust werd dat ik onvoldoende het enorme potentieel in een groep mensen naar buiten wist te brengen. Ik verspilde teveel energie aan weerstanden. Ik zocht naar een manier om de belemmeringen tussen personen weg te nemen en ruimte te geven aan elkaars enorme kracht, dienstbaar aan de groei van de groep, het individu en de omgeving.

Op welke manier heeft impeccable leadership je geraakt?
Ik realiseer me dat elke situatie waar je met een ander in belandt, een hulpmiddel is voor allebei om verder te groeien.Niet alleen de leuke dingen samen doormaken, ook de lastige. Wat onbespreekbaar lijkt, bespreekbaar maken en naar een betere vorm voor elk brengen. Dat maakt dat winnen of verliezen vervangen wordt door samen groeien. Dat levert veel plezier en soms de mooiste tranen op.

Wat zie je als onderscheidend in deze methode?
Het is niet zweverig en abstract. Het is evenmin een concreet ‘5 stappen naar succes’-trucje. Het  is de reis van je eigen ontwikkeling in het sociale veld met anderen, waarin je het hogere potentieel van oneindige mogelijkheden in jou en de ander vertaalt naar zichtbare vormen en resultaten in de weerbarstige praktijk van het hier en nu. De methode biedt een heldere structuur om verschillende fases en situaties te herkennen die om verschillende leiderschapsrollen vragen, zonder daarbij je natuurlijke intuïtie en eigenheid los te laten.

Waartoe heeft het je geinspireerd
Impeccable leadership inspireert mij om in elke situatie op zoek te gaan naar de waarde die je samen kunt scheppen. Hoe dikker de muren, hoe hoger de drempels en hoe dieper de loopgraven, hoe groter de uitdaging om belangen, verlangens en kwetsbaarheid bespreekbaar te maken en te vertalen naar meerwaarde voor alle betrokkenen. Nee, het lukt me niet altijd. Maar als het lukt geeft dat ongekende energie en het vertrouwen dat uiteindelijk alles mogelijk is.

Wat heb je er praktisch aan/aan gehad?
Impeccable leadership stelt me in staat om dicht bij mijzelf, sterker nog, in mijzelf te blijven en dat tegelijkertijd voor de ander mogelijk te maken. Dat maakt relaties echter, dieper en waardevoller. Als wie je bent, waar je in gelooft en wat je doet in elkaars verlengde ligt, sta je volledig in je kracht.
The masters in business continuity, security & risk management provides training and skills in data systems oversight that are based on the https://www.homeworkhelper.net software systems used worldwide
Twitter: Impeccable_ls